Mainos
Mainos

Syyrialaistyttö syntyi kranaatinsirpale otsassaan: ”Emme tiedä, kumpi pelasti kumman”

Yhdysvaltalaiskanava CNN kertoo tapauksesta, jossa syyrialainen vauva joutui maata repivän sisällissodan uhriksi jo ennen syntymäänsä. 

Lapsen äiti päätyi keskelle hallituksen joukkojen ilmaiskua Aleppon kaupungissa syyskuun 18. päivä. Äiti oli yhdeksännellä kuulla raskaana, ja hänellä oli mukanaan kolme muuta lasta. 

Heidät vietiin iskun jälkeen läheiseen sairaalaan, jossa lääkärit päättivät turvautua hätäsektioon vielä syntymättömän lapsen pelastamiseksi. 

– Hän oli haavoittuneiden lastensa ympäröimänä ja vuosi verta useista paikoista mukaan lukien vatsastaan, sairaalan tiedottaja Mashfa al Midani kertoi. 

Lapsi ja äiti selvisivät

Kun lapsi syntyi, lääkärit huomasivat hämmästyksekseen kranaatinsirpaleen hänen otsassaan juuri silmän yläpuolella. He poistivat sirpaleen, joka oli tunkeutunut äidin vatsan läpi lapsen päähän. 

– Emme tiedä, pelastiko tyttö äitinsä, vai äiti tyttärensä, paikallinen lääkäri kommentoi CNN:lle. 

– Mutta sen tiedämme, että tämä paholaismainen hallinto yritti tappaa heidät molemmat. 

Tapaus on jälleen yksi esimerkki vuodesta 2011 asti jatkuneen Syyrian sisällissodan hirvittävyyksistä. Äidin muut lapset selvisivät lievemmillä vammoilla. 

– Vauva ei ollut vielä edes syntynyt, ja hän oli jo kohde. Tämä on tilanne, toivon, että hänellä on edessään parempi tulevaisuus, lääkäri Mohammed Tabbaa sanoi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme