Mainos
Mainos

Syyrian alas ampuma venäläiskone tiedustellut "pimeänä" myös Suomenlahdella – Tällainen on IL-20

Venäläiskone ammuttiin alas maanantaina Syyrian armeijan toimesta vahingossa, kun se torjui Israelin ilmaiskua. Venäjän puolustusministeriö syyttää Israelia tapahtuneesta.

Alas ammutun koneen mallin tiedetään olevan IL-20. Kyseessä on venäläisen Iljusinin-valmistajan teettämä sotilaskone. IL-20:n tärkein tehtävä on tehdä elektronista tiedustelua. 

Katso video: Tältä näyttää alas ammuttu IL-20

IL-20 kiusannut "pimeänä" myös Suomenlahdella

Samainen lentokonemalli on nähty tiedustelemassa myös Suomenlahden ilmatilassa moneen otteeseen. Kaksi vuotta sitten uutisoimme muun muassa siitä, kuinka tiedustelukone lensi neljän muun hävittäjän kanssa kansainvälisessä ilmatilassa lähellä Viron pohjoista ja läntistä rajaa.

Tällöin koneissa ei ollut Britannian puolustusministeriön mukaan käytössä mitään tunnistetietoja.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei syyttänyt tapahtuneesta Israelia puolustusministeriönsä vihjailusta huolimatta. Myös Israel puolustautui illalla. Pääministeri Benjamin Netanjahun mukaan koneen pudottamiseen on vain yksi syyllinen ja se on Syyria.

CNN on julkaissut kuvamateriaalia tiedustelukoneen sisätiloista. Katso video yläpuolelta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme