Mainos
Mainos

Syyrian humanitaariseen apuun luvattu 9 miljardia euroa

Maailman johtajat ovat luvanneet 9 miljardia euroa humanitaariseen apuun Syyrialle.

Avustussummalla on tarkoitus tarjota ruokaa, koulutusta ja työmahdollisuuksia syyrialaisille heidän kotimaassaan sekä lähimaissa, joihin heitä on paennut sotaa. 

-Tämän päivän saavutukset eivät ratkaise kriisiä. Tarvitsemme yhä poliittisen muutoksen, totesi Britannian pääministeri David Cameron päivällä Lontoossa.  

Lontoossa oli koolla kansainvälinen kokous, jossa käsiteltiin Syyrian avustamista.  

Kokouksen ilmapiiriä synkensi tieto siitä, että Genevessä käynnissä olleet Syyrian rauhanneuvottelut on keskeytetty väliaikaisesti. Niitä on määrä jatkaa 25. helmikuuta.  

-Viiden vuoden taistelujen jälkeen on ennekuulumatonta, että meidän tultuamme tänne Lontooseen tilanne Syyriassa on itse asiassa huonompi, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry.  

Noin 4,6 miljoonaa syyrialaista on paennut Jordaniaan, Libanoniin, Turkkiin, Irakiin ja Egyptiin. Eurooppaan heitä on tullut satojatuhansia.  

Jordanian kuningas Abdullah sanoi, että yksi viidestä ihmisestä hänen kotimaassaan on nyt pakolainen. Hänen mukaansa Jordania on nyt saavuttanut pakolaisasiassa rajansa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot