Mainos
Mainos

Syyrian joukkomurhan uhriluku kasvaa

Syyrian opposition mukaan hallituksen joukot ovat syyllistyneet joukkomurhaan Daraian kylässä lähellä Damaskosta. Youtube -videopalveluun ladattiin tänään useita videoita, joissa näkyy riveittäin silpoutuneita ja osin palaneita ruumiita. Videoiden aitoutta ei ole pystytty vahvistamaan.

Syyrialaisen ihmisoikeusjärjestön mukaan armeijan viisi päivää kestäneessä kranaattitulessa ja sitä seuranneessa hyökkäyksessä kuoli noin 320 ihmistä. Kapinallisten mukaan sotilaat teloittivat ja silpoivat ihmisiä umpimähkään kylässä.

– Sotilaat ovat muuttuneet miehittäjäjoukoksi, joka taistelee syyrialaisia vastaan ja tuhoaa heidän elämänsä ja yhteisönsä, kiteytti yksi aktivistiryhmittymistä.

Daraiassa asui noin 200 000 ihmistä, valtaosa heistä sunneja, jotka ovat olleet hyvin aktiivisia kansannousussa. Enemmistö syyrialaisista on sunnimuslimeja, mutta hallitsijasuku kuuluu shiiojen alaviitti-vähemmistöön.

Syyrian sisällissodassa on kuollut jo yli 25 000 ihmistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme