Mainos
Mainos

Syyrian joukot moukaroivat Homsia ennennäkemättömällä voimalla

Hallituksen joukot ovat kiihdyttäneet pommituksia Homsin kaupungissa, Syyriassa.

Kaksi viikkoa sitten alkaneet pommitukset ovat tänään keskittyneet eristyisesti moukaroimaan Baba Armin asuinaluetta.

Uutistoimisto AP:n välittämässä kännykkävideossa kranaatit räjähtävät aivan asutuksen keskellä. Räjähdyksiä on tapahtunut myös lähellä moskeijaa, ja kaupungin taivas on sakeana savusta.

- Tämä on uskomatonta, äärimmäistä väkivaltaa. Emme ole kokeneet tällaista aiemmin. Raketteja on ammuttu noin neljä minuutissa, Syyrian vallankumouskomission edustaja Hadi Abdullah sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Abdullahin mukaan Homsissa on tuhansia ihmisiä eristyksissä maailmalta.

Aktivistien mukaan kaupungista on löydetty tänään yhdeksän ruumista. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Homsissa olisi viime päivien aikana kuollut noin 400 ihmistä ja ainakin 1 800 olisi loukkaantunut. Uutistoimisto AFP:n tavoittaman lääkärin mukaan haavoittuneille ei voida antaa hoitoa, koska tarvittavia välineitä ja lääkkeitä ei ole.

YK:n yleiskokous vaati eilen Syyrian johtoa lopettamaan välittömästi kansannousun väkivaltaisen tukahduttamisen. Protestit Syyriassa alkoivat 11 kuukautta sitten, ja ihmisoikeusjärjestöjen mukaan niiden seurauksena olisi saanut surmansa noin 6 000 ihmistä.

(MTV3 - AP - AFP - CNN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme