Mainos
Mainos

Syyrian joukot valtasivat avainkaupungin

Syyrian joukot ottivat tärkeän voiton, kun ne ajoivat kapinalliset ulos strategisesti merkittävästä Qusairin kaupungista. Syyrian armeija vannookin nujertavansa kaikki hallitusta vastaan taistelevat kapinalliset.

Qusairin valtaus avaa presidentti Bashar al-Assadin tukijoille reitin rannikolle ja keskiseen Homsin kaupunkiin, jossa kapinalliset hallitsevat laajoja alueita. Samalla taistelut uhkaavat levitä syvemmälle kapinallisten enimmäkseen hallitsemaan Pohjois-Syyriaan.

Qusairin menetys on kapinallisille raskas myös siksi, että he ovat kuljettaneet sen kautta Libanonista aseita ja joukkoja.

Taistelu Qusairista kesti liki kolme viikkoa. Libanonilaisen Hizbollah-järjestön taistelijat osallistuivat hyökkäykseen al-Assadin joukkojen rinnalla.

Qusairista paenneet ovat kertoneet laajasta hävityksestä. Kaupungissa pelätään olevan loukussa jopa satoja haavoittuneita.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme