Mainos
Mainos

Syyrian kapinalliset polttivat evakuointiin tarkoitettuja linja-autoja – evakuointeja lykätään

Itä-Aleppon evakuointien jatkumisesta ei ole varmaa tietoa.

Syyrian valtiollinen media kertoi myöhään illalla, että hallitus ja kapinalliset olivat jälleen päässeet sopuun evakuointien jatkamisesta. Itä-Aleppoon nähtiin ajavan kymmeniä busseja evakuointeja varten.

Syyrian tilannetta seuraava Syrian Observatory for Human Rights -järjestö kuitenkin kertoi, että evakuointeja on lykätty toistaiseksi. Myös yhden kapinallisryhmän edustaja vahvisti tiedon uutistoimisto AFP:lle.

Syyksi lykkäykseen kerrottiin aiemmin päivällä tapahtunut hyökkäys evakuointibusseja vastaan Idlibin maakunnassa. Kapinalliset polttivat busseja, jotka olivat matkalla evakuoimaan ihmisiä kapinallisten saartamista kylistä.

Syyrian hallitus oli vaatinut kylien evakuointia ehtona Itä-Aleppon evakuointien jatkumiselle.

Oli epäselvää, pystyttiinkö Itä-Alepposta tekemään evakuointeja tänään ollenkaan. Syyrian valtiollinen media kertoi, että busseja oli päässyt lähtemään Itä-Alepposta, mutta tietoa ei vahvistettu muista lähteistä.

Itä-Aleppossa on loukussa yhä jopa kymmeniätuhansia ihmisiä, jotka kärsivät kylmästä ja nälästä. 

Turvaneuvosto äänestää tarkkailijoista 

YK:n turvallisuusneuvoston oli tänään määrä äänestää YK:n tarkkailijoiden lähettämistä Aleppoon, mutta diplomaattilähteet kertoivat illalla, että äänestystä oli päätetty lykätä maanantaihin.

Alun perin neuvoston piti äänestää Ranskan päätöslauselmaluonnoksesta, jossa vaadittiin YK-tarkkailijoita Itä-Aleppon evakuointia valvomaan. Venäjä ilmoitti odotetusti, että aikoo kaataa luonnoksen veto-oikeudellaan.

Yhdysvaltojen YK-lähettilään Samantha Powerin mukaan Ranskan esitystä muokattiin Venäjän palautteen perusteella. Power sanoi odottavansa, että luonnos tullaan hyväksymään yksimielisesti maanantaina.

Syyrian hallitus on toistuvasti estänyt YK:n pääsyn sisällissodan polttopisteisiin Lähi-idän maan liki viisi vuotta kestäneen sisällissodan aikana.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme