Mainos
Mainos

Syyrian kapinalliset saavat sotilaallista tukea länsimailta

Länsi- ja arabimaista koostuva Syyrian ystävät -ryhmä on sopinut sotilaallisen tuen antamisesta Syyrian kapinallisille. Opposition joukkoja tuetaan materiaali- ja tarvikeavulla ja länsimaisella sotilasjohdolla.

Syyrian presidentti Bashar al-Assadia vastustava yhdentoista maan ryhmä kokoontui Qatarin pääkaupungissa Dohassa. Samalla ryhmä tuomitsi Hizbollahin sekä irakilaisten ja iranilaisten taistelijoiden väliintulon vaatien niiden välitöntä vetämistä takaisin.

Kokoukseen ottivat osaa Yhdysvaltojen, Britannian, Ranskan, Saksan ja Italian sekä useiden arabimaiden ulkoministerit.

Yhdysvallat haluaa, että kaikki Syyrian kapinallisille tarkoitettu tuki ohjataan länsivaltojen tukeman sotilasneuvoston kautta. Avun keskittämisellä yritetään estää aseiden päätyminen opposition kanssa taistelevien jihadistiryhmien käsiin

Los Angeles Times -sanomalehti kertoi jo perjantaina, että Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA ja armeijan erikoisjoukot ovat viime vuoden lopulta saakka kouluttaneet syyrialaiskapinallisia.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme