Mainos
Mainos

Syyrian kapinallisten hallitsema alue halkaistiin Itä-Aleppossa

Syyriassa kapinalliset kärsivät maanantaina merkittäviä tappioita Aleppon kaupungissa.  

Useat lähteet kertoivat, että hallituksen joukot olivat vallanneet Itä-Aleppon pohjoisosat sekä strategisesti tärkeän Sakhurin kaupunginosan. Näin ollen joukot onnistuivat halkaisemaan kapinallisten hallussa olevan alueen kahtia.  

Lähes 10 000 siviilin kerrottiin paenneen viime päivien hyökkäyksiä.

– Tämän kaltaista joukkopakoa Aleppon itäosista ei ole nähty sitten vuoden 2012, kertoi Syyrian tilannetta seuraavan oppositioryhmä Syrian Observatory for Human Rightsin johtaja Rami Abdel Rahman.  

Syyrian armeija liittolaisineen aloitti kaksi viikkoa sitten suurhyökkäyksen vallatakseen Aleppon itäosat kapinallisilta. Presidentti Bashar al-Assadin vastustajat ovat pitäneet alueita hallussaan neljä vuotta.  

Asiantuntijat varoittavat, että jos hallitus saa vallattua koko Aleppon, se voi olla käännekohta sodassa.

Ihmiset pakenevat kylmissään ja nälissään

Syyrian hallitus on saartanut Itä-Aleppoa yli neljä kuukautta. Silminnäkijät ovat kertoneet, että alueelta pakenevilla ihmisillä ei ole muuta mukanaan kuin vaatteet yllään. Lisäksi he ovat nälkäisiä, väsyneitä ja kylmissään, osa myös sairaita.  

Syyrian hallintoon liitetty sanomalehti al-Watan kirjoitti, että asevoimien seuraavana tavoitteena on jakaa vielä kapinallisten käsissä olevat alueet pienempiin osiin, joita on helpompi valloittaa takaisin ja hallita.  

Kapinalliset ovat menettäneet asemiaan Syyriassa siitä lähtien kun Venäjä lähti tukemaan Syyrian hallintoa ilmaiskuilla viime vuoden syksynä. Erään kapinallisryhmän edustaja sanoikin, että hallituksen joukkojen eteneminen on yksin Venäjän ja Iranin ansiota.  

– Syyrian hallinto oli mennyttä jo viisi vuotta sitten. Mutta nyt meillä on vastassamme taistelijoita joka puolelta maailmaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme