Mainos
Mainos

Syyrian kriisin symboliksi nousseesta, tuhkan peittämästä pikkupojasta uusia kuvia – istuu isänsä sylissä

Vuoden 2016 elokuussa tehtyjen Aleppon iskujen kärsimyksen symboliksi nousi kuva 5-vuotiaasta pojasta, joka istui ambulanssissa tuhkan peittämänä. Pojasta on nyt julkaistu uusia kuvia, kertoo Abc News.

Kuva 5-vuotiaasta Omran Daqneesista ambulanssin takana levisi hetkessä ympäri maailmaa ja antoi kasvot lasten kärsimyksille Aleppossa. Poika pelastettiin tuolloin ilmaiskusta tuhoutuneesta rakennuksesta.

Katso uusimmat kuvat pojasta täältä. 

Nyt poika ja hänen vanhemmat kertovat Al Mayadeen TV:n haastattelussa, että kuvaa käytettiin vain hyväksi, jotta ihmiset kääntyisivät Syyrian hallitusta vastaan.

– He halusivat vaihtaa hänen verensä ja julkaista hänen kuvansa, isä kertoo haastattelussa.

Isä myös kertoi haastattelussa, että samaisessa ilmaiskussa kuoli pojan 10-vuotias isoveli Ali.

Omranin perhe ei jättänyt kaupunkia iskun jälkeen vaan halusi pysyä uskollisena Syyrian presidentille Bashar al-Assadille.

Omrania elokuussa hoitanut lääkäri Mohammad kertoi Abc Newsin haastattelussa, että Aleppossa on useita vastaavanlaisia tarinoita.

– Täällä on kuitenkin tuhansia samanlaisia tarinoita kuin Omranilla, joilla ei ole näin onnellista loppua. Osa lapsista kuolee tai halvaantuu. Heidän tarinansa eivät yltäneet maailmalle, Mohammad kertoo haastattelussa.

Unicefin mukaan Syyrian konflikti on luonut suurimman humanitaarisen kriisin sitten toisen maailmansodan jälkeen. Yli 8 miljoonaa lasta on vaarassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme