Mainos
Mainos

Syyrian oppositio empii yhä rauhanneuvotteluihin osallistumista

Syyrian opposition HNC-yhteenliittymä ilmoitti keskiviikkona, ettei se ole päättänyt osallistumisestaan Syyrian rauhanneuvotteluihin Genevessä. Neuvottelujen on määrä alkaa perjantaina.  

Ryhmittymän mukaan se päättää osallistumisestaan sen jälkeen, kun on saanut selvityksen Syyrian humanitaarisesta tilanteesta YK:n erityislähettiläältä Staffan de Misturalta.  

- Ei ole mahdollista käydä todellisia neuvotteluja samaan aikaan kun ulkomaiset osapuolet syyllistyvät vakaviin sotarikoksiin syyrialaisia vastaan, perusteli ryhmittymää edustava Salem al-Meslet.  

Ryhmittymän mukaan YK:n turvallisuusneuvoston päätöstä lopettaa tiettyjen alueiden piiritykset ja päästää humanitaarinen apu perille "ei tule ohittaa".  

HNC on niin ikään vaatinut, että sen tulisi edustaa koko Syyrian oppositiota. Venäjä on kritisoinut tätä ja todennut, että yhteenliittymästä puuttuu tärkeitä ryhmiä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme