Mainos
Mainos

Syyrian oppositio pyysi G8-mailta aseita

Syyrian kapinalliset ovat pyytäneet G8-mailta aseita taisteluun Syyrian hallintoa vastaan. G8-maiden ministerit ovat tavanneet Syyrian oppositiota kokouksensa ohessa Lontoossa.

Tähän asti Yhdysvallat ja EU ovat olleet haluttomia aseistamaan kapinallisia, koska aseiden pelätään päätyvän vääriin käsiin. Epäilyt vahvistuivat entisestään, kun tällä viikolla paljastui, että yhdellä Syyrian hallintoa vastaan taistelevista ryhmistä on yhteyksiä terroristiverkosto al-Qaidaan.

EU:n aseidenvientikiellon purkamista ovat ajaneet voimakkaimmin Britannia ja Ranska.

Yhdysvaltain ulkoministeriön lähteiden mukaan ulkoministeri John Kerry tapasi opposition edustajia mutta ei luvannut heille lisäapua.

Kerry keskusteli myös Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kanssa. Venäjä vastustaa ulkomaiden puuttumista Syyrian tilanteeseen.

G8-maihin kuuluvat Yhdysvallat, Britannia, Ranska, Saksa, Italia, Japani, Kanada ja Venäjä. Ryhmän kaksipäiväinen kokous päättyy tänään.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme