Mainos
Mainos

Syyrian rauhaa aletaan hieroa – Vatikaanikin mukana

Myös Vatikaani aikoo osallistua Syyrian rauhanneuvotteluihin. Vatikaanin tiedottajan mukaan kaupunkivaltio lähettää edustajan Sveitsissä tänään pidettäviin neuvotteluihin.

Paavi Franciscus on vaatinut useaan kertaan taistelujen lopettamista.

Myöhään illalla myös Britannian ulkoministeri William Hague kehotti Syyrian sisällissodan osapuolia tarttumaan tilaisuuteen.

Hague saapui Montreux'hön rauhanneuvotteluita varten. Myös syyrialaisia konfliktin osapuolia ja kansainvälisiä diplomaatteja tuli eilen paikalle. Muun muassa Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit John Kerry ja Sergei Lavrov ovat jo paikalla.

Neuvottelujen on tarkoitus alkaa aamuyhdeksältä paikallista aikaa Genevejärven rannalla sijaitsevassa hotellissa. Ensin puheen pitävät YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon, Kerry ja Lavrov ja sen jälkeen ääneen pääsevät Syyrian hallituksen ja opposition edustajat.

Odotukset neuvottelupäivää kohtaan ovat matalalla. Syyrian ulkoministeri Walid Muallem esimerkiksi ilmoitti illalla, että Syyrian hallinto ei ole valmis neuvottelemaan presidentti Bashar al-Assadin asemasta presidenttinä.

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme