Mainos
Mainos

Syyrian suurin oppositioryhmä eroaa koalitiosta

Syyrian suurin oppositioryhmä eroaa maan tärkeimmästä oppositioryhmittymästä kansallisesta koalitiosta.

Syyrian kansallinen neuvosto eroaa, koska se vastustaa rauhanneuvotteluja. Ryhmän mukaan osallistuminen neuvotteluihin pettäisi sen sitoumukset olla neuvottelematta ennen kuin Syyrian presidentti Bashar al-Assad luopuu vallastaan.

Syyrian kansallinen koalitio vahvisti yöllä osallistuvansa huomisiin neuvotteluihin sen jälkeen kun YK ilmoitti peruvansa Iranin kutsun.

Iran ei halunnut hyväksyä al-Assadin syrjäyttävän siirtymäajan hallituksen muodostamista.

Odotukset neuvotteluille ovat matalalla. Osa länsimaisista diplomaateista on pitänyt Ban Ki-moonin sunnuntaista Iran-kutsua katastrofina.

Kutsun perumisen jälkeen Yhdysvallat ilmoitti olevansa toiveikas sen suhteen, että nyt voidaan jälleen keskittyä sodan lopettamiseen.

– Toivomme, että ilmoituksen myötä kaikki osapuolet voivat uudelleen keskittyä tärkeimpään tehtävään, joka on lopettaa syyrialaisten kärsimykset ja aloittaa prosessi kohti poliittista muutosta, Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja Jen Psaki sanoi tiedotteessaan.


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme