Mainos
Mainos

Syyrian tukijat pyrkivät ohjaamaan avun jihadistien ulottumattomiin

Yhdysvallat haluaa, että kaikki Syyrian kapinallisille tarkoitettu tuki ohjataan länsivaltojen tukeman sotilasneuvoston kautta. Avun keskittämisellä yritetään estää aseiden päätyminen opposition kanssa taistelevien jihadistiryhmien käsiin.

Yhdysvaltojen ulkoministerin John Kerryn edustaja kertoi maan kannoista hieman ennen 11:n Syyrian oppositiota tukevan maan ulkoministerien kokousta Qatarin pääkaupungissa Dohassa. Kokouksessa on tarkoitus keskustella muun muassa kapinallisten aseistamisesta ja muusta kapinallisille suunnatusta avusta ja sen koordinoimisesta. Kokoukseen ottavat osaa Yhdysvaltojen, Britannian, Ranskan, Saksan ja Italian sekä useiden arabimaiden ulkoministerit.

Yhdysvallat on päättänyt tukea kapinallisia myös aseellisesti. Los Angeles Times kertoi eilen, että Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA ja armeijan erikoisjoukot ovat viime vuoden lopulta saakka kouluttaneet syyrialaiskapinallisia.

Sen sijaan esimerkiksi Britannia ei ole vielä tehnyt päätöstä asiassa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme