Mainos
Mainos

Syyrian valkokypäräiset auttajat palkitaan vaihtoehtonobelilla

Ruotsissa jaettava vaihtoehtonobeliksi kutsuttu Right Livelihood -palkinto annetaan tänä vuonna neljälle eri taholle. Yksi palkituista on syyrialainen siviilejä suojeleva vapaaehtoisten auttajien yhteisö, joka tunnetaan valkoisista kypäristään.

Järjestössä on noin 3000 vapaaehtoista, jotka ovat pelastaneet yli 60 000 ihmistä pommituksissa sortuneiden talojen raunioista.  

– Olemme niin ylpeitä, mutta meillä ei ole aikaa juhlia. Kiitämme Ruotsia palkinnosta, sanoi järjestön edustaja Abdulrahman al-Hassan


Right Livelihood -palkinto annetaan myös ihmisoikeuksia Egyptissä ja Venäjällä puolustaneille aktivisteille sekä turkkilaislehti Cumhuriyetille.  

Palkinnot jaetaan Tukholmassa 28. marraskuuta.  

Syyriassa Aleppon kaupunkia on pommitettu raskaasti ja taistelut ovat jatkuneet kiihkeinä. Ilmaiskuista seurasi suuria tulipaloja kapinallisten hallitsemilla alueilla kaupungissa.  

Syyrian tukiryhmän edustajien on määrä tavata myöhemmin tänään New Yorkissa Yhdysvaltojen ja Venäjän johdolla.   

Syyrian tulitauko loppui alkuviikosta, kun Syyrian armeija ilmoitti jatkavansa taisteluja.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme