Mainos
Mainos

Yli 20 kuollut Syyriassa: Evakuoituja kuljettanut bussi joutui autopommi-iskun kohteeksi

Syyriassa piiritetyistä kaupungeista evakuoituja ihmisiä kuljettava bussikolonna on joutunut itsemurhaiskun kohteeksi Rashidin alueella Aleppon kaupungin länsipuolella.

BBC:n mukaan kuolleita on vähintään 24. Aftonbladet kertoo syyrialaislähteisiin viitaten uhreja olevan 39.

Bussit olivat kuljettamassa ihmisiä, jotka oli eilen evakuoitu kapinallisten piirittämistä Fuaan ja Kafrayan kaupungeista. Kymmenistä busseista muodostuva kolonna oli odottamassa pääsyä eteenpäin, kun isku tapahtui.

Parhaillaan useita tuhansia eri piiritetyistä kaupungeista eilen evakuoituja ihmisiä on jumissa, eivätkä he pääse jatkamaan matkaa evakuointisopimusta koskevien erimielisyyksien takia. Ihmiset ovat joutuneet viettämään busseissa yönsä, ja Syyrian Punainen Puolikuu on toimittanut heille ruokaa ja juomaa.

Fuaan ja Kafrayan lisäksi ihmisiä on evakuoitu Madayan ja Zabadanin kaupungeista, joita ovat puolestaan piirittäneet Syyrian hallinnon joukot.

Evakuoinneista oli sovittu Qatarin ja Iranin välityksellä. Qatar tukee Syyrian oppositiota ja Iran puolestaan presidentti Bashar al-Assadin hallintoa.

 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme