Mainos
Mainos

Syyriassa raju pommi-isku kaupungin keskustaan – yli 40 kuollut

Syyriassa ainakin 44 ihmistä on kuollut kaksoispommien räjähdettyä kurdilaisessa Qamishlin kaupungissa.

Räjähdykset ravisuttivat pohjoissyyrialaisen kaupungin keskustaa varhain tänään aamulla. Epävirallisten tietojen mukaan ainakin 170 olisi loukkaantunut. Lähellä Turkin rajaa sijaitseva Qamishlin kaupunki on pääosin kurdien hallussa, mutta Syyrian hallituksen joukkoja on kaupungissa läsnä.

Isisiin liitetty uutistoimisto Aamaq on kertonut äärijärjestön ilmoittaneen olevansa iskun takana. Uutistoimiston mukaan kyseessä olisi ollut autopommi, joka oli kohdistettu paikallisiin kurdiviranomaisiin. Kaupunki on ollut järjestön iskujen kohteena aikaisemminkin.

Kurdilähde kertoo uutistoimisto AFP:lle, että kyseessä on suurin räjähdys, mitä kaupungissa on nähty.  Toinen räjähdyksistä sattui tiesululla lähellä kurdien hallintoaluetta.  

Britanniassa oleva ihmisoikeusjärjestö Syrian Observatory for Human Rights kertoo, että pommit oli kohdistettu keskustassa sijaitsevaan kurdilaiseen poliisiasemaan ja hallintorakennukseen.

Videon APTN:lle on välittänyt syyrialainen SMART-uutistoimisto, joka sanoo taistelevansa Syyrian hallituksta vastaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme