Mainos
Mainos

Syyriassa YK-tarkkailijat pääsivät joukkosurmakylään

Syyriassa YK:n sotilastarkkailijat ovat päässeet al-Kubeirin kylään, jossa opposition mukaan tapahtui toissapäivänä verilöyly.

Syyrialaisaktivistien mukaan tarkkailijat vierailivat ensin läheisessä Maarzafin kylässä, jonne joukkosurman uhrit on haudattu.

YK-tarkkailijat pyrkivät al-Kubeirin kylään jo eilen saadakseen selkoa tapahtumista, mutta paikalliset sotilaat ja asukkaat estivät heidän pääsynsä sinne. Ryhmää jopa ammuttiin, mutta kukaan ei haavoittunut.

Syyrian opposition mukaan hallitukselle uskolliset puolisotilaalliset shabbiha-joukot tappoivat toissapäivänä kylässä kymmeniä ihmisiä. Hallitus on kiistänyt tiedon.

Punaisen Ristin mukaan siviilien ahdinko syvenee Syyriassa ja yhä useammat joutuvat pakenemaan kodeistaan hallituksen joukkojen ja kapinallisten välisten taistelujen vuoksi. Järjestön edustaja kertoi, että sairaiden ja haavoittuneiden on vaikea saada hoitoa tai ostaa ruokaa. Taisteluja käydään monilla alueilla Syyriassa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme