Mainos
Mainos

Syyriasta on paennut jo miljoona lasta

Syyrian sisällissodan kahdesta miljoonasta pakolaisesta puolet on lapsia, kertovat YK:n lastenjärjestö Unicef ja pakolaisjärjestö UNHCR.

Suurin osa lapsista on paennut muun muassa Jordaniaan, Libanoniin ja Turkkiin.

Unicefin ja UNHCR:n mukaan Syyrian kriisi on kaikkien aikojen suurin humanitaarinen operaatio. Avun tarpeessa on yli 8 miljoonaa ihmistä, joista puolet on lapsia.

– On kysymys kokonaisen viattoman sukupolven selviytymisestä ja hyvinvoinnista, sanoo UNHCR:n pakolaiskomissaari Antonio Guterres.

Järjestöjen mukaan fyysinen rasitus ja psyykkiset oireet ovat vain osa pakolaislasten hätää. Vaikka he ovat päässeet pakoon sodan jaloista, heitä uhkaavat muun muassa joutuminen ihmiskaupan tai hyväksikäytön uhreiksi.

Järjestöt arvioivat, että Syyrian kriisiapuun tarvittaisiin joulukuuhun mennessä yli kahdeksan miljardia dollaria, mutta tästä on rahoitettu vasta noin viidennes.

Lisärahoitusta tärkeämpää kuitenkin olisi Syyrian konfliktin mahdollisimman nopea poliittinen ratkaisu, järjestöjen edustajat sanovat.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme