Mainos
Mainos

Syysmyrsky Freja kurittaa Ruotsia – sateiden rippeitä Suomeen

Etelä-Ruotsissa syysmyrsky on aiheuttanut sähkökatkoja ja aineellisia tuhoja. Asiasta uutisoivat useat ruotsalaismediat.

Frejaksi nimetty syysmyrky puhalsi muun muassa Göteborgissa jopa 29 m/s puuskissa ja keskituulennopeuskin oli yli 21 metriä sekunnissa, kertoo Svenska Dagbladet.

Öresundin, eli Juutinrauman silta jouduttiin sulkemaan liikenteeltä yöllä, mutta se avattiin jälleen aamu kahdeksan maissa. Aftonbladetin mukaan useita tuhansia Etelä-Ruotsin asukkaita oli ilman sähköä yöllä ja nyt aamulla.

Ruotsin ilmatieteenlaitos oli nostanut Frejan myrskyluokassa kakkostasolle, joka tarkoittaa, että myrsky voi aiheuttaa aineellisia vahinkoja. Ruotsin medioissa onkin kuvia kaatuneista puista ja autoista. 

Aamuun mennessä myrsky on kuitenkin heikentynyt jo merkittävästi. Suomeen saadaan vain myrskyn rippeet, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Olga Kukkonen.

– Myrsky on heikentynyt. Sen tuomat sateet liikkuvat kuitenkin Suomen eteläpuolitse kaakkoon. Tällä hetkellä sataa Lounais-Suomessa ja Uudellamaalla, Kukkonen kertoo. 

Suomen merialueilla ei ole kovaa tuulta luvassa. Pohjois-Itämerellä voi Kukkosen mukaan tuulla kovaa tänään.

Expressen kertoo, että syysmyrksy Freja iski ensimmäisenä Tanskaan, missä maan ilmatieteenlaitos kertoi tuulen nopeuden olleen puuskissa jopa 33 metriä sekunnissa Tanskan Jyllannissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme