Mainos
Mainos

Syyttäjä: Haagiin ehkä lisää sotarikollisia

Haagin sotarikostuomioistuimen pääsyyttäjä uskoo, että Milosevicin luovutus poikii uusia pidätyksiä. Syyttäjä Carla del Ponten mukaan oikeuden eteen voitaisiin tuoda myös muita serbejä, joita syytetään rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Syyttäjä Del Ponte sanoo, että Jugoslavian entisen presidentin Slobodan Milosevicin pidätys on valanut uskoa siihen, että muitakin sotarikollisia saataisiin oikeuden eteen.

-Slobodan Milosevicin pidätys on käännekohta, jonka kaikkien entisen Jugoslavian viranomaisten tulisi tunnustaa. Se antaa uutta voimaa pidättää ne karkurit, jotka ovat yhä vapaina, sanoi sveitsiläinen Del Ponte.
Syyttäjän mielestä on skandaalimaista, ettei muita entisiä serbijohtajia ole tuotu oikeuden eteen. Del Ponte mainitsi muun muassa Bosnian serbiarmeijan johtajan Ratko Mladicin sekä poliittisen johtajan Radovan Karadzicin. Molemmat miehet ovat yhä vapaalla jalalla, vaikka sotarikostuomioistuin nosti syytteet heitä vastaan kuusi vuotta sitten.

-Muistakaa, että monia muita syytettyjä ei ole vangittu. Kaikki syytetyt tulisi tuoda oikeuteen, Del Ponte sanoi.

Syyttäjän mukaan Milosevicin siirto, pidätys ja luovuttaminen Haagiin osoittivat, ettei kukaan ole lain yläpuolella. Olennaista oli näyttää, "ettei uhreja ole unohdettu ja että heidän tarinoitaan kerrotaan".
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme