Mainos
Mainos

Syyttäjä hakee mellakkapomoille ehdollista vankeutta Tallinnassa

Syyttäjä vaatii Tallinnan patsasmellakoiden epäillyille järjestäjille ehdollista vankeutta. Tammikuussa alkanut oikeudenkäynti on päättynyt Tallinnan käräjäoikeudessa. Kaikki neljä syytettyä kiistivät syytteet.

Miehiä syytetään viime vuoden huhtikuussa Tallinnaa ravistelleiden levottomuuksien järjestämisestä. Pronssisoturi-patsaan siirrosta syntyneissä mellakoissa kuoli yksi ihminen ja kymmeniä loukkaantui.

Kaksi syytetyistä on venäläismielisen Yövartio-liikkeen nokkamiehiä ja yksi venäläisen Nashi-nuorisojärjestön Viron edustaja. Neljäs syytetty on tunnettu vironvenäläinen toimittaja ja poliitikko.

Syyttäjä vaatii kolmelle miehistä neljän vuoden ehdollista vankeusrangaistusta ja neljännelle vuoden lyhyempää. Syyttäjän mielestä miesten pitäisi osallistua myös sosiaaliohjelmaan, jossa he oppisivat faktoja Viron historiasta ja kulttuurista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme