Mainos
Mainos

Syyttäjä: Pariisin iskijä huusi lentokentällä aikovansa kuolla Allahin tähden – kantoi myös polttoainesäiliötä

Pariisin lentokentällä tapahtuneen ampumavälikohtauksen motiiviksi on vahvistumassa terrorismi. Tapauksen syyttäjä on illalla tiedottanut tarkemmin siitä, mitä tapauksesta tiedetään. 

Pariisin Orlyn lentokenttä suljettiin tänään sen jälkeen, kun kentälle tullut mies sieppasi alueella partioineen sotilaan rynnäkkökiväärin ja yritti paeta. Sotilaat ampuivat hänet lentokentälle.

Ennen lentokenttää mies oli päätynyt poliisin ratsiaan, ampunut kohti poliisia ja onnistunut pakenemaan. Poliisi loukkaantui tulituksessa lievästi.

Syyttäjän mukaan mies huusi lentokentällä aikovansa kuolla Allahin vuoksi ja uhkasi tappaa ihmisiä.

Silminnäkijöiden mukaan mies painoi ilmapistooliksi osoittautuneen aseen naissotilaan päätä vasten.

– Laskekaa aseenne, nostakaa kädet päänne ylle. Olen täällä kuollakseni Allahin vuoksi. Joka tapauksessa ihmisiä kuolee kohta, mies huusi ja yritti siepata rynnäkkökiväärin. Hän ei kuitenkaan ehtinyt toteuttaa aiettaan, sillä muut sotilaat ampuivat miehen hetken päästä. 

Syyttäjän mukaan miehellä oli mukanaan jonkinlainen polttoainesäiliö.

Mies oli poliisin tarkkailulistalla ollut radikalisoitunut muslimi, jolla oli ennestään ehdollinen vankeustuomio. Poliisin on myös pidättänyt tapaukseen liittyen kolme muuta ihmistä. 

Syyttäjän mukaan kohteen valinta ja merkit tekijän radikalisoitumisesta antavat syyn avata terrorismitutkinta.    

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot