Mainos
Mainos

Syyttäjä: Pariisin iskusta kaksi uutta tekijää tunnistettu – yhdellä tekijöistä aiempi terrorismisyyte

Syyttäjä on kertonut kahden uuden Pariisin terroriteon tekijän henkilöllisyyden selvinneen. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuvenin mukaan yöllisten ratsioiden jälkeen Ranskassa on nyt pidätetty 23 ihmistä liittyen perjantaisiin terrori-iskuihin. Arestiin on määrätty 104 ihmistä.

Toinen uusista epäillyistä on 28-vuotias Samy Amimour, joka osallistui 89 hengen hengen vieneeseen verilöylyyn Bataclan-konserttisalissa. Hän on tiettävästi syntyjään ranskalainen. Hän oli terrorismin vastaisen poliisin tutkinnassa, koska oli yrittänyt matkustaa aikaisemmin Jemeniin. Hän on ollut kadoksissa vuodesta 2013 asti ja häntä on etsitty kansainvälisellä etsintäkuulutuksella.

Uutistoimisto AFP:lle miehen perhe kertoo, että Amimour lähti Syyriaan kaksi vuotta sitten.

Toinen epäillyistä kantoi Syyrian passia, jossa nimeksi oli kerrottu Ahmad Al Mohammad, mutta passin aitoutta ei ole vielä varmistettu. 25-vuotias mies oli tullut turvapaikanhakijana Kreikkaan, ja siellä otetut sormenjäljet täsmäävät itsemurhapommittajan sormenjälkiin.  

Yksi tunnistetuista on myös aiemmin saanut syyteen terrorismista.

Syyttäjä kertoo AFP:lle, että epäiltyjä tekijöitä iskuihin on tunnistettu nyt viisi. Syyttäjä sanoo, että poliisi on pidättänyt vasta tunnistetun itsemurhapommittaja Amimourin kolme sukulaista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme