Mainos
Mainos

Syyttäjät: Charlestonin kirkkoampuja radikalisoitui verkossa

Yhdysvaltain Etelä-Carolinassa Charlestonissa viime vuonna tapahtuneesta kirkkoampumisesta syytetty mies sai veritekoon vaikuttaneet rasistiset vaikutteensa internetistä, sanovat syyttäjät. Asiasta kertoo The Washington Post.

Syyttäjien mukaan mies tutustui radikaaliajatteluun pikemminkin yksin verkossa kuin muiden ihmisten kautta tai ottamalla yhteyttä rasistisiin ryhmiin. Syyttäjien mukaan verkosta löydetty materiaali sai miehen vakuuttuneeksi siitä, että hänen on ryhdyttävä väkivaltaan ei-valkoisia ihmisiä kohtaan.

22-vuotias Dylann Roof on tunnustanut ampuneensa yhdeksän mustaa seurakuntalaista kirkossa, eikä ole osoittanut katumusta. Hän kertoi poliisille halunneensa aloittaa rotusodan.

Roofia vastaan on nostettu syytteitä osavaltion ja liittovaltion tasolla henki- ja viharikoksista. Osavaltion oikeudenkäynnin on määrä alkaa ensi vuonna.

Roof voi saada rikoksistaan kuolemantuomion.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme