Mainos
Mainos

Syyttäjät vaativat pitkää vankeustuomiota lahjonnasta syytetylle Samsung-perijälle

Etelä-Koreassa syyttäjät vaativat 12 vuoden vankeustuomiota lahjonnasta syytetylle monialayritys Samsungin perijälle.

Samsungin epäillään maksaneen liki 40 miljoonan euron lahjukset entisen presidentin Park Geun-hyen luotetulle ystävälle. Samsungin mukaan kyse ei ole ollut lahjuksista, vaan lahjoituksista hyväntekeväisyyteen.

Perijä Lee Jae-yong on vakuuttanut, ettei ole ollut mukana tekemässä lahjoituksiin liittyviä päätöksiä. Syyttäjien mukaan hän on kuitenkin ollut läheisesti sidoksissa vallanpitäjiin ja pyrkinyt hyötymään tilanteesta henkilökohtaisesti.
Tuomio on määrä antaa myöhemmin tässä kuussa. 

Toinen Samsungin johtaja otti syyn niskoilleen 

Viime viikolla oikeuden kuultavana ollut Lee on kiistänyt syyllisyytensä. Hän on korostanut olleensa aktiivisesti mukana vain Samsungin elektroniikkatoimialan johtamiseen liittyvissä päätöksissä, eikä hänellä ole ollut roolia koko konsernin laajuisten päätösten teossa.
Oikeudenkäynnissä väitetyistä lahjuksista syyn niskoilleen otti Samsungin entinen yhtiöstrategian varapuheenjohtaja Choi Gee-sung.
Leen on odotettu perivän vallan vakavasti sairaalta isältään Samsungin johdossa.
Etelä-Koreaa kuohuttaneeseen lahjusskandaaliin liitetty presidentti Park joutui eroamaan maaliskuussa. Häntä vastaan on nostettu korruptiosyytteet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme