Mainos
Mainos

Syytteet julki: Kalifornian kauhuvanhempia uhkaa lähes 100 vuoden vankeus

Kalifornialaispariskunnan epäillään pitäneen 13 lastaan vankina omassa kodissaan, hakanneen näitä ja pitäneen näitä aliravittuina vuosien ajan. Syyttäjä on julkistanut kaksikkoa vastaa nostetut syytteet tänään.

57-vuotiasta David Turpinia ja 49-vuotiasta Louise Turpinia syytetään muun muassa kidutuksesta, lapsen hyväksikäytöstä ja vapaudenriistosta. Syytekohtia on yhteensä yli 20.

Jos oikeus aikanaan toteaa kaksikon syyllistyneen rikoksiin, molempia uhkaa jopa 94 vuoden vankeusrangaistus.

– Olemme valmistautuneet hakemaan oikeutta ja toimimaan niin, ettei uhreille aiheudu ylimääräistä harmia, syyttäjä Mike Hestrin kommentoi tiedotusvälineille Los Angelesissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa tänään.

Hestrin kuvaili tapausta kammottavaksi ja syytettyä pariskuntaa turmeltuneeksi.

– Tällainen tapaus tapaus syöpyy mieleen ja jää kalvamaan.

Turpinit pidätettiin viime sunnuntaina sen jälkeen, kun pariskunnan 17-vuotias tytär pakeni perheen kotikouluksi rekisteröidystä talosta ikkunan kautta ja otti yhteyttä viranomaisiin. Asunnosta löydettiin 13 sisarusta, joista osa oli kahlittu sänkyihinsä. Osa kärsi pahasta aliravitsemuksista.

Sisaruksista nuorin on 2-vuotias ja vanhin 29-vuotias.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme