Mainos
Mainos

"Täällä ei ole mitään" - toivo sukulaisten löytymisestä hiipuu

Iäkäs Maiyan pariskunta on etsinyt viikon ajan sukulaisiaan Rikuzentakatassa. Rouva Masako Maiyan sisar puolisoineen ovat olleet kadoksissa tsunamin jälkeen.

Pariskunta on kulkenut turhaan ruumishuoneelta toiselle. Lopulta he päättivät tulla katsomaan paikkaa, missä sukulaisten talo oli ollut.

Molemmat purskahtavat itkuun.

- Täällä ei ole mitään, herra Katsuya Maiya sanoo hiljaa.

Pariskunnan oma talo sijaitsee läheisellä vuorenrinteellä. Sieltä katsottuna Rikuzentakata näytti heti tsunamin jälkeen suurelta mutaiselta järveltä. Nyt kaikkialla on vain rojua.

- Voin vain odottaa, että pelastustyöntekijät löytäisivät sukulaistemme ruumiit, Katsuya Maiya sanoo ja lähtee vaimoineen pois.

Lähistöllä herra Satoru Katahira kulkee varovasti talonsa raunioissa. Siinä missä kerran oli ollut hänen perheensä olohuone, on nyt kasa aivan vieraita tavaroita.

Eläkkeellä oleva Katahira on menettänyt kaiken omaisuutensa. Hän ja vaimo ovat kodittomia ja yöpyvät rinteelle perustetussa suojassa. Muutama kupillinen vettä ja pari riisipalloa päivässä eivät vie nälkää.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme