Mainos
Mainos

Täältä superrikkaat ostavat itselleen toisen passin: "Vähän kuin ostaisit hienon auton"

Mikäli tilillä makoilee vähintään kuusinumeroinen summa tyhjänpanttina, voi ostoslistan jatkeeksi harkita toista passia.

Toinen, kolmas tai neljäs passi on nykyään merkki varakkuudesta siinä missä luksusjahti tai limusiinikin, kertovat muun muassa Bloomberg ja Business Insider.

Passin voi ostaa maista, joissa on mahdollista tulla kansalaiseksi ilman erityisiä vaatimuksia vaikkapa maassa asumisen pituudesta.

Maksu vaaditaan yleensä jonkinlaisena sijoituksena maan paikalliseen liike-elämään tai tontteihin.

Turvaa vallankumouksen varalta

Osalle superrikkaista toinen passi helpottaa matkustelua tai liiketoiminnan harjoittamista.

– Joillekkin se on statussymboli. Vähän kuin ostaisit hienon auton näyttääksesi sitä ystävillesi, Business Insiderin haastattelema Nuri Katz vertaa.

Bloombergin haastatteleman asiantuntijan mukaan rikkaat hakevat toisen passin ostamalla myös turvaa.

Ostajat haluavat varautua uhkakuviin siitä, että omassa kotimaassa sattuisi vallankumous tai jokin muu omaa asemaa ravisuttava tapahtuma.

Kalleinta Itävallassa ja Kyproksella

Passien hinnat vaihtelevat noin sadasta tuhannesta dollarista pienissä saarivaltioissa Itävallan lähes 24 miljoonaan dollariin.

Huomattavan iso osa maista, joista passeja voi ostaa, on veroparatiiseja. Viidessä listan maista ei Bloombergin mukaan veroteta pääomatuloja lainkaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme