Mainos
Mainos

Taas paha tunnelionnettomuus Keski-Euroopassa

Itävallan tunnelionnettomuus on vaatinut tiettävästi jo neljä uhria. Tunnelipalossa loukkaantui lisäksi yli 70 ihmistä, joista puolet on sairaalahoidossa. Ketjukolarista alkunsa saanut tulipalo sattui kuusi ja puoli kilometriä pitkässä Tauernin tunnelissa lähellä Salburgia.

Viranomaisten mukaan lakkatuotteita kuljettanut auto syttyi törmäyksessä tuleen ja sytytti kymmeniä muita autoja. Osallisena onnettomuudessa on ainakin 50 autoa. Tunnelista kuului radion mukaan jatkuvasti räjähdyksiä.

Salzburgin lähellä sijaitseva 6,4 kilometrin pituinen Tauernin tunneli on Brennerin solan ohella tärkein pohjois-eteläväylä Itävallan Alppien halki. Tunnelin eteläpuolelle oli puoliltapäivin syntynyt 50 kilometrin jono.

Tauernin tunnelin turvallisuutta on toistuvasti arvosteltu. Arvostelu kiihtyi Mont Blancin tunnelissa sattuneen palon vaadittua maaliskuussa 41 ihmisen hengen Ranskassa. Erityisesti on arvosteltu sitä, että tunnelissa on kaksisuuntaista liikennettä. Poliitikot ovat kuitenkin torjuneet arvostelun viitaten mahdollisten parannusten korkeisiin kustannuksiin.
(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme