Mainos
Mainos

Tadzhikistanin presidentti suostui neuvotteluihin kaappareiden kanssa

Tadzhikistanin presidentti Imomali Rahmonov on suostunut neuvottelemaan henkilökohtaisesti panttivankeja hallussaan pitävän sissiryhmän johtajan kanssa, kertoi presidentin edustaja tänään.

Sissit ilmoittivat myöhemmin vapauttaneensa viisi panttivangeistaan presidentin suostuttua neuvotteluihin. Vapautettujen joukossa on mm. kaksi YK:n työntekijää, kertoi uutistoimisto Itar-Tass.

Presidentin edustajan mukaan neuvottelujen on määrä alkaa huomenna. Sissijohtaja Bahrom Sadirov ei halunnut neuvotteluihin ulkopuolista välittäjää.

Tadzhikistanin hallitus uhkasi aiemmin tänään voimankäytöllä, jos aseistautunut muslimiryhmä ei vapauta 11 panttivankiaan. Ryhmä ei lupauksistaan huolimatta vapauttanut panttivankeja eilen. Kaikki yhteydet ryhmään katkesivat, ja hallitus pelkäsi sissien vetäytyvän vuoristoon panttivangit mukanaan.

Tadzhikistanin hallitus taipui aiemmin sissien vaatimuksiin ja lennätti 35 sissiryhmän tukijaa Afganistanista Tadzhikistaniin. Tadzhikistanissa heidät vapautettiin ja päästettiin kohti sissipäällikkö Bahrom Sadirovin tukikohtaa.

Venäläisten välittämän sopimuksen mukaan sissien oli määrä vapauttaa loput panttivankinsa sen jälkeen kun viimeinen ryhmä Sadiroville uskollisia taistelijoita oli saapunut tukikohtaan.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme