Mainos
Mainos

Taidekeräilijä silppusi ehjän Banksy-printtinsä, taidevälityssivusto parahti: "Pyydämme, älkää!"

Taidekeräilijä toivoi omistamansa Banksy-teoksen arvon kasvavan, kun hän silppusi sen itse viime viikon hätkähdyttävän tempauksen tapaan.

Katso shokkivideo: Itsetuhomekanismi tuhosi yli miljoonan euron Banksy-taulun!

Viime viikolla taidemaailma kohahti, kun anonyyminä pysyttelevän brittitaiteilija Banksyn Tyttö ja ilmapallo -teos silppuuntui itsestään kesken huutokaupan juuri, kun teos oli myyty 1,2 miljoonalla eurolla.

Taulun kehykseen oli piilotettu silppuri, jonka läpi taidetos alkoi kulkea heti kauppojen jälkeen.

MyArtBroker -taidevälityssivusto kertoo saaneensa perjantaisen tempauksen jälkeen yhteydenottoja samaisen teoksen omistajilta. Omistajat pohtivat, tulisiko heidänkin silputa omat taideteoksensa.

– Pyydämme, ÄLKÄÄ. Viimeisen 24 tunnin tapahtumat ovat uniikki pala taidehistoriaa, sivusto twiittasi.

Varoitus ei auttanut

Taidevälityssivuston varoitukset kaikuivat kuuroille korville. Joku oli ladannut sivustolle myyntipyynnön omasta teoksestaan, jonka keräilijä oli omakätisesti silpunnut. 

Myyjän tavoitteena oli tuplata teoksen arvo – näinhän kävi Banksyn kohutempun jäljiltä silppuuntunelle printille.

MyArtBroker arvioi hieman toisin. Sivuston mukaan arviolta 40 000 punnan arvoinen taulu on myyjän "kekseliään" kikan jälkeen arvoltaan enää vain yhden punnan.

Signeeraamatonta Tyttö ja ilmapallo -printtiä on olemassa noin 600 kappaletta. Sivuston mukaan yhdenkin menettäminen on vääryys.

Aiheesta kertoi Suomessa ensin Helsingin Sanomat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme