Mainos
Mainos

Taifuuni Krosa rantautui Kiinaan

Taifuunin pelätään iskevän myös Shanghain suurkaupunkiin, jossa on ajettu tänään Formula 1 -osakilpailu.

Voimakas taifuuni Krosa on iskenyt Kiinan kaakkoisrannikolle lähelle Zhejiangin ja Fujianin maakuntien rajaa. Myrskytuulet ovat puhaltaneet pahimmillaan 126 km/h.

Taifuuni heikkeni rantautuessaan, mutta viranomaiset eivät ole halunneet ottaa turhia riskejä. Krosa-taifuunin tieltä onkin evakuoitu yli miljoona ihmistä ja kouluja, lentokenttiä sekä moottoriteitä on suljettu. Myös 70 000 laivaa on kutsuttu takaisin satamiin.

Seuraavaksi Krosan odotetaan suuntaavan pohjoiseen kohti suurkaupunki Shanghaita, jossa on tänään ajettu Formula 1:n osakilpailu.

Eilen myrsky koetteli Taiwania rankkasateilla ja kovalla tuulella. Ainakin viisi ihmistä kuoli ja useita loukkaantui myrskyssä.

Taifuunit kiusaavat yleensä Kiinaa, Taiwania, Filippiinejä ja Japania elokuusta vuodenvaihteeseen saakka. Ne keräävät voimia Tyynenmeren tai Kiinanmeren lämpimistä vesistä, mutta heikkenevät maalle päästyään.

(MTV3-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme