Mainos
Mainos

Taifuuni lähestyy Fukushiman ydinvoimalaa

Voimakas taifuuni lähestyy Fukushiman ydinvoimalaa Japanissa. Energiayhtiö Tepco vakuuttaa ryhtyneensä kaikkiin mahdollisiin varotoimiin, jotta taifuuni ei aiheuttaisi vahinkoja voimalassa.

Toistaiseksi Roke-taifuuni ei ole aiheuttanut vahinkoa reaktorille. Suurin huoli on radioaktiivisen veden nousu.

Puoli vuotta sitten Fukushiman ydinvoimala vaurioitui luonnonkatastrofissa.

Taifuunissa on tähän mennessä kuollut ainakin neljä ihmistä ja kaksi on kadonnut. Viranomaisten mukaan kuolemantapaukset sattuivat Keski- ja Länsi-Japanissa. Toinen kadonneista on lapsi.

Lisäksi rankkasateet ja kovat tuulet ovat häirinneet Tokion liikennettä ja katkoneet sähköt yli puolelta miljoonalta taloudelta. Myös lentoja on peruttu, ja autojätit Toyota, Nissan ja Mitsubishi ovat sulkeneet tehtaitaan myrskyn takia.

Japanin ilmatieteen laitoksen mukaan rankkasateisiin, korkeisiin aaltoihin ja koviin tuuliin on varauduttava laajoilla alueilla Japanin länsi- ja pohjoisosissa. Kovimmillaan tuuli puhaltaa yli 200 kilometriä tunnissa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme