Mainos
Mainos

Taifuuni säästi Kiinan ihmisuhreilta

Trooppinen hirmumyrsky Rammasun pyyhkäisi Kiinan rannikkoa pitkin varhain perjantaina, mutta viranomaisten mukaan pahoilta vahingoilta säästyttiin.

Aiemmin Kiinassa pelättiin, että Rammasun saattaisi pahentaa maan entisestään hankalaa tulvatilannetta. Myrsky ei kuitenkaan iskenyt rannikkoalueelle koko raivollaan, vaan se pysytteli parinsadan kilometrin päässä merellä.

Tuhot rajoittuivat sähkölinjojen katkeilemisiin ja paikallisiin riisisatojen menetyksiin. Shanghain meteorologiakeskuksen mukaan odotettavissa on vielä rankkasateita, mutta pahin on jo ohi. Rammasun on nyt matkalla kohti Koreaa.

Etelä-Korean viranomaisten mukaan myrskyn synnyttämät tulva-aallot ovat todennäköisesti hukuttaneet ainakin yhden ihmisen.

Rammasunia pahemmat tuhot on aiheuttanut toinen Tyynellämerellä riehuva taifuuni Chata'an. Myrskyn aiheuttamissa maanvyöryissä Mikronesiassa on kuollut ainakin 39 ihmistä ja sata on loukkaantunut.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme