Mainos
Mainos

Taifuuni teki tuhoja Filippiineillä - ainakin 10 kuollut

Filippiineillä ainakin 10 ihmistä on kuollut taifuunin iskettyä maan pääsaareen Luzoniin. Rammasun-taifuuni on iskenyt myös saarella sijaitsevan maan pääkaupungin Manilan eteläosaan, missä tuuli on aiheuttanut sähkökatkoja ja kaatanut puita.  

Yli 370 000 ihmistä on jouduttu evakuoimaan taifuunin tieltä. Pelastusviranomaisten mukaan myös toimistoja, kouluja ja virastoja on suljettu.  

Romu, kaatuneet puut ja sähköpylväät ovat tukkineet Luzonin pääteitä. Filippiinien Punaisen Ristin edustajan mukaan pääkaupungissa tuhot ovat melko vähäisiä.  

– Emme ole kuulleet suurista tulvista Manilassa, koska taifuuni ei ole tuonut mukanaan sateita. Tuuli on kuitenkin ollut voimakas, puheenjohtaja Richard Gordon sanoo.  

Filippiineille iskee vuosittain noin 20 voimakasta myrskyä.  Viime marraskuussa supertaifuuni Haiyan aiheutti yli 6000 ihmisen kuoleman.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme