Mainos
Mainos

Taifuunin lasketaan vaatineen sata uhria Pohjois-Koreassa

Humanitaarista tilannetta pahentaa se, että terveysasemia tuhoutui taifuunissa ja laajoilta peltoalueita ei ole luvassa satoa.

Sadan ihmisen uskotaan kuolleen tai joutuneen kadoksiin taifuunin iskettyä Pohjois-Koreaan viime viikolla. Rankkasateiden aiheuttama tulviminen pyyhki kokonaisia kyliä mukaansa ja arviolta 9000 ihmistä on vailla kotia, Kansainvälinen Punainen Risti kertoo.

Hirmumyrsky koetteli eteläistä Pyongania ja pohjoisia Hwanghen ja Kangwonin maakuntia viime perjantaina. Tiedonkulkua on vaikeuttanut viestiyhteyksien takkuaminen sekä teiden ja siltojen sortuminen.

Humanitaarista tilannetta pahentaa se, että terveysasemia tuhoutui taifuunissa ja laajoilta peltoalueita ei ole luvassa satoa. Kansainvälinen Punainen Risti on toimittanut paikallisen Punaisen Ristin käyttöön hätäapua, kuten huopia, keittovälineitä, vesikanistereita ja vedenpuhdistustabletteja.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme