Mainos
Mainos

Taistelu Raqqasta on ohi – Yhdysvaltojen tukemat joukot valtasivat Isisin pääkaupungin

Tuhansia ihmisiä kuoli taistelussa, satoja voi olla hautautuneita raunioihin.

Yhdysvaltojen tukemat liittolaisjoukot ilmoittivat tänään saaneensa Raqqan kaupungin hallintaansa Syyriassa. Taistelut äärijärjestö Isisin pääkaupunkina toimineesta kaupungista kestivät neljä kuukautta.

Tiedon vahvisti myös kansalaisjärjestö Syrian Observatory of Humans Rights. Järjestön mukaan taisteluissa kuoli ainakin 3 250 ihmistä, joista yli kolmannes oli siviilejä. Satoja ihmisiä on edelleen kateissa ja moni heistä saattaa olla hautautuneena kotinsa raunioihin.

Kaupunkia olivat valtaamassa kurdien ja arabien SDF-joukot.

– Taistelut Raqqassa ovat ohi, mutta kaupungissa jatkuvat vielä puhdistusoperaatiot ja miinanraivaus, sanoi SDF:n edustaja Talal Sello.

Kaupungista on viime päivinä paennut suuria määriä ulkomaalaisia ja syyrialaisia Isisin taistelijoita.

Isis valtasi Raqqan vuonna 2014 ja kaupungista muodostui vertauskuva äärijärjestön äärimmäiselle hirmuvallalle. Kaupunki eristettiin ulkomaailmasta ja ihmisiä mestattiin ja ristiinnaulittiin julkisesti. Raqqa toimi myös keskuksena Isisin iskujen suunnittelulle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme