Mainos
Mainos

Taistelu Somalian piraatteja vastaan kiihtyy

Somalian sotilaat ovat aloittaneet uuden merirosvouksen vastaisen yksikön koulutuksen.

Viranomaisten mukaan uusi merirosvouksen vastainen yksikkö on valmis aloittamaan toimintansa parin kuukauden kuluessa.

Kyseessä on ensimmäinen Somalian käynnistämä merirosvouksen vastainen operaatio yli kahteen vuosikymmeneen. Maassa ei ole ollut tehokasta keskushallintoa sitten vuoden 1991, jonka takia merirosvot ovat saaneet rellestää Somalian rannikolla ilman, että maan viranomaiset ovat siihen järjestelmällisesti puuttuneet. Esimerkiksi viranomaisten lahjonta merirosvojen toimesta on ollut maassa tähän saakka melko yleistä.

Yksikköä johtava amiraali Farah Omar Ahmed on toiveikas joukkojensa mahdollisuuksista taistella alueella rehottavaa merirosvoutta vastaan. Työsarkaa riittää, sillä Somalian rannikko on Afrikan pisin, 3 700 kilometriä.

Muualla Somalian perustaman yksikön vaikutusmahdollisuuksiin suhtaudutaan kuitenkin skeptisesti. Viime aikoina laivojen kaappaukset Somalian rannikolla ovat entisestään lisääntyneet, eivätkä edes ulkomaiset sota-alukset näytä saavan rikollisia kuriin.

Vuosittain kaapparit nettoavat lunnasrahoina useita miljoonia dollareita.

(MTV3-ATPN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme