Mainos
Mainos

Taistelu Yhdysvaltain elvytyspaketista kiihtyy

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on alkanut käyttää terävämpiä sanankäänteitä patistellessaan poliitikkoja talouden jättielvytyksen taakse. Hänen mukaansa viivyttelyyn ei ole enää varaa.

Yhdysvaltain senaatti jauhaa yhä talouspakettia, republikaanit ovat repimässä sitä kappaleiksi ja esittelemässä omaa, halvempaa versiotaan.

- Kyvyttömyys toimia kääntää nyt kriisin katastrofiksi ja takaa pitkän taantuman, hitaamman toipumisen ja epävarmemman tulevaisuuden, toteaa Obama.

Hänen mukaansa suunnitelman vatvominen ei enää kohenna tilannetta, mutta suukopu senaatissa ei laannu.

Capitol, Washington D.C.

- Presidentti on yrittänyt asettaa jotain tärkeysjärjestystä, mutta demokraatit heittävät lisää rahaa jo nyt turvonneeseen lakiin. Jossain kohtaa meidän on sanottava ei, sanoo republikaanisenaattori Mitch Mcconnell.

- Jos seurataan niiden tahtoa, jotka haluavat leikata ohjelmaa rajusti, niin joka kerta kun sitä supistetaan, se vähentää työpaikkojen määrää, kommentoi demokraattisenaattori Dick Durbin.

Puolueet ovat siis yhä eri linjoilla siitä, tarvitaanko enemmän työpaikkoja vai veroleikkauksia yrityksille sekä paketin hintalapusta. Senaatin versiosta odotetaan äänestystä aikaisintaan huomenna ja koko paketin pitäisi olla Obaman työpöydällä alle kahden viikon kuluttua. Näillä näkymin siihen tarvitaan lähes poliittinen ihme.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme