Mainos
Mainos

Taistelut aiheuttaneet pakolaisaallon Sri Lankassa

Sadat tuhannet pakenevat hallituksen joukkojen ja tamilitiikereiden välisiä taisteluita Sri Lankassa, sotilaslähteet ja avustustyöntekijät kertoivat tänään.
-Arvioimme ainakin 200 000 ihmisen pakenevan viime päivien taisteluita, eräs avustustyöntekijä arvioi.

Suurin osa pakolaista piileskelee yhä viidakossa välttääkseen hallituksen joukkojen hyökkäystä. Hallituksen joukot aloittivat suurhyökkäyksen Kikinochchin kaupungin valtaamiseksi 26. heinäkuuta pakottaen suurimman osan kaupungin 150 000 asukkaasta jättämään kotinsa. Suurhyökkäys alkoi vain muutama päivä sen jälkeen kun hallituksen joukot kärsivät yhden sisällissodan suurimmista tappioista Mullaitivun tukikohdassa. Tamilisissit hyökkäsivät syrjäiseen Mullaitivun tukikohtaan, ottivat sen lähes täysin haltuunsa ja tappoivat yli 1000 hallituksen sotilasta.

Tiikereiden LTTE-järjestön sissit ovat taistelleet 13 vuotta perustaakseen oman valtion Sri Lankan itä- ja pohjoisosiin. Hallituksen ja sissien välissä taisteluissa on kuollut yli 50 000 ihmistä.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme