Mainos
Mainos

Taistelut Itä-Ukrainassa jatkuneet - Nato keskustelee Ukrainasta

Itä-Ukrainan Slovjanskissa on myös tänään kuultu pommituksia ja aseenlaukauksia, kertoo uutistoimisto AFP.  

Maan presidentti Petro Poroshenko julisti tilapäisen yksipuolisen tulitauon viime viikolla. Ainakin osa kapinallisista ilmoitti aiemmin yhtyvänsä tulitaukoon.  

Tulitauko kuitenkin horjui, kun separatistit ampuivat eilen helikopterin alas lähellä Slovjanskia. Iskussa kuoli yhdeksän ihmistä. 

Naton ulkoministerit keskustelevat tänään Ukrainan tilanteesta. Britannian ulkoministeri William Hague uhkasi Venäjää ennen tapaamista uusilla sanktioilla, jos se ei tee enemmän Ukrainan rauhan tukemiseksi.  

Venäjän presidentti Vladimir Putin on esittänyt, että Ukrainan tulitaukoa jatketaan. Hän sanoi eilen tiedotustilaisuudessa Wienissä, että seitsemän päivää on liian lyhyt aika tulitauolle.  

Venäjä pyysi länttä huomioimaan "positiiviset signaalit", joita Venäjä on lähettänyt kriisin ratkaisemiseksi. Venäjän duuman ylähuoneen on määrä tänään perua Ukrainaan määrätty voimankäyttölupa, jonka se hyväksyi maaliskuussa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme