Mainos
Mainos

Taistelut jatkuivat Keski-Afrikan tasavallassa

Taistelut Keski-Afrikan tasavallan kapinallisten sotilaiden ja maassa olevien afrikkalaisten rauhanturvaajien välillä jatkuivat eilen maan pääkaupungissa Banguissa. Noin 50 ihmisen arvioitiin kuolleen ja noin sadan loukkaantuneen päivän taisteluissa.

Taistelut kapinallisten ja rauhanturvaajien välillä alkoivat viime perjantaina, kun kapinalliset surmasivat senegalilaisen rauhanturvaajan. Kapinalliset sotilaat kuuluvat joukkoihin, jotka ovat pyrkineet syrjäyttämään maan presidentin Ange-Felix Patassen kolmesti viimeisen vuoden aikana.

Keski-Afrikan tasavaltaan sijoitettujen afrikkalaisten rauhanturvajoukkojen tehtävänä on ollut järjestyksen takaaminen tasavallassa viime tammikuussa solmitun rauhansopimuksen mukaisesti. Sopimuksessa kapinalliset sotilaat lupasivat lopettaa vastarintansa ja palata takaisin maan armeijaan. Palaamislupaus ei ole kuitenkaan pitänyt.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme