Mainos
Mainos

Taistelut jatkuvat Sri Lankassa

Sri Lankan radiossa kerrottiin tänään, että maan armeija on tehnyt tamileja vastaan suurhyökkäyksen. Radion mukaan armeija pommitti sissien hallinnassa olevaa Kilinochchin kaupunkia maan pohjoisosassa. Sotilaat ovat määränneet kaupunkiin toistaiseksi ulkonaliikkumiskiellon ja kehottaneet siviilejä siirtymään turvaan.

Poliisi ilmoitti tänään, että turvallisuusjoukot ovat pidättäneet 2 000 tamilia Vavuniyan kaupungissa maan pohjoisosassa. Tamileja kuulustellaan keskiviikkona pääkaupungissa Colombossa tehdystä, kaksi junanvaunua tuhonneesta pommi-iskusta, jossa kuoli ainakin 78 ihmistä ja haavoittui yli 450. Eilen Sri Lankan poliisi kertoi pidättäneensä 27 tamilisissiä epäiltynä osallisuudesta iskuun.

Sri Lankan armeija ilmoitti keskiviikkona vallanneensa tamilisisseiltä takaisin tärkeän Mullaitivun tukikohdan, mutta sissit ovat kiistäneet tiedon. Sekä armeija että sissit ovat ilmoittaneet, että mennyt viikko on ollut yksi Sri Lankan neljättätoista vuotta kestävän sisällissodan verisimmistä.

Tamilien Eelamin tiikerit -sissijärjestö on kiistänyt osallisuutensa pommi-iskuun sanoen, ettei järjestö kannata siviilikohteisiin tehtyjä hyökkäyksiä. YK:n pääsihteeri Boutros Boutros-Ghali on tuominnut pommi-iskun.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme