Mainos
Mainos

Taistelut kiihtyneet Tripolin lähellä

Libyassa on käyty rajuja taisteluja kahdessa kaupungissa lähellä pääkaupunkia Tripolia. Kapinallisjoukkojen ja Libyan johtajan Muammar Gaddafin joukot ottivat eilisen aikana yhteen Zawiajhissa Tripolin länsipuolella sekä sen itäpuolella Zlitanissa. Kapinallisten mukaan Zlitanin kaduilla käydyissä taisteluissa kuoli 32 kapinallista.

Zawijahissa käytiin rajuja tulitaisteluja, kun kapinalliset yrittivät saada haltuunsa kaupungin ja sen tärkeän öljynjalostamon. Uutistoimisto AFP:n mukaan kapinalliset ovat kertoneet vallanneensa kaupungin. Tämä tarkoittaisi Tripolille merkittäviä ongelmia, sillä Zawijahin jalostamo on pääkaupungin ainoa polttoaineen lähde.

Tripolia edelleen hallitseva Gaddafi on joutunut viime aikoina yhä ahtaammalle, kun kapinalliset ovat edenneet pääkaupunkia kohti ja katkaisseet sinne johtavia teitä.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme