Mainos
Mainos

Taistelut Tshetsheniassa jatkuvat

Venäläiset ovat jatkaneet sissienvastaisia iskuja Tshetsheniassa.

Kaaos jatkuu Tshetsheniassa

Venäläispanssarit ovat tuhonneet Tshetshenian pääkaupungin Groznyin keskustorin myyntipöydät ja kioskit. iskun tarkoituksena oli estää mahdolliset sissihyökkäykset. Mahdollisista uhreista ei ole toistaiseksi tietoa.

Itsenäisen Tshetshenian puolesta taistelevat sissit ovat kuukausien ajan hyökänneet venäläissotilaita vastaan torin ja lähikortteleiden suojasta. Venäjä on toistuvasti sanonut lopettaneensa sotilaalliset operaatiot Tshetsheniassa.

Venäjä sai Tshetshenia-ministerin

Venäjän hallitukseen on nimitetty ministeri hoitamaan Tshetsheniaan liittyviä asioita. Venäjän presidentti Vladimir Putin nimitti tehtävään Vladimir Jelaginin. Hänen tehtävänään on Tshetshenian yhteiskunnallisen ja taloudellisen kehityksen koordinointi.

Tarkkailijoiden mukaan nimityksellä pyritään tähdentämään, että Tshetshenia on Moskovan suorassa hallinnossa. Venäjän johto on nykyisin yhä turhautuneempi siitä, että se ei ole pystynyt lopettamaan sotaa Tshetsheniassa eikä saamaan alueen pakolaiskriisiä hallintaan.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme