Mainos
Mainos

Taistelut yhä lähempänä Bagdadia

Taistelut Irakissa ovat lähestyneet Bagdadia ja Irakin hallitus syyttää Saudi-Arabiaa sunnikapinallisten rahoittamisesta. YK:n edustaja Bagdadissa varoittaa, että taistelut uhkaavat johtaa Irakin hajoamiseen. 

Irakin mukaan Saudi-Arabia pitää panna vastuuseen teoistaan. Syytös tuli sen jälkeen, kun Saudi-Arabia ja Qatar syyttivät, että Irakin shiiajohtoisen hallituksen politiikka oli aiheuttanut kaaoksen maassa.  

Sunnimuslimeista koostuvat kapinalliset ovat hyökänneet Irakin hallituksen joukkoja vastaan useissa maakunnissa viime viikosta lähtien. Tuhannet ihmiset ovat paenneet taisteluja.  

Sunnikapinalliset hyökkäsivät tiistain vastaisena yön aikana Baquban kaupunkiin, kertovat armeijan edustajat. Baquba sijaitsee vain noin 50 kilometrin päässä pääkaupunki Bagdadista.   

Sunnilaisia kapinallisia johtavat Isis-ryhmittymän islamistit, mutta mukaan on liittynyt myös teloitetun ex-diktaattori Saddam Husseinin kannattajia.   

Lisää valtauksia  

Kapinalliset ovat vallanneet myös suurimman osan shiiaenemmistöisestä Tal Afarin kaupungista Irakin pohjoisosassa. Taisteluissa kaupungissa kuoli kymmeniä.  

Viranomaisten mukaan Irakin suurin öljynjalostamo Baiji on suljettu ja sen ulkomaalainen henkilökunta evakuoitu. Sunnikapinalliset ovat edenneet pohjoisosassa sijaitsevaan Baijin kaupunkiin ja ympäröineet jalostamon.

Viranomaisten mukaan yli 40 vankia kuoli iskussa poliisiasemalle Baqubassa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme