Mainos
Mainos

Taiteilija sitoi elävän kukon penikseensä – tällainen tuomio tuli

Eteläafrikkalainen performanssitaiteilija on todettu syylliseksi itsensäpaljasteluun Pariisissa. Oikeuden päätös tuli taiteilijan improvisoidussa ulkoilmaesityksestä, jossa hän sitoi elävän kukon penikseensä.

Pariisilainen oikeusistuin ei kuitenkaan langettanut sakkoja tai tuomiota miehelle.

Tapaus sattui viime syyskuussa, kun taiteilija Steven Cohen tanssi turisteja täynnä olevalla Trocadero Plazalla lähellä Eiffel-tornia. Mies oli pukeutunut korsettiin, korkokenkiin ja punaisiin hansikkaisiin. Lisäksi hän oli sitonut kukon sukupuolielimeensä narulla.

Turistit - heidän joukossaan muun muassa ryhmä nunnia - ehti ihmetellä performanssia vain hetken ennen kuin poliisi pidätti Cohenin. Virkavalta raahasi taiteilijan pois aukiolta - kukko edelleen kiinnitettynä mieheen.

Maaliskuussa Le Figaro -lehdessä julkaistussa haastattelussa Cohen moitti, että viranomaiset ”eivät ymmärrä, mitä taide on”. Syyskuinen esitys oli hänen mukaansa kannanotto alati yleistyvään homo-, muukalais- ja juutalaisvastaisuuteen maailmassa.

- Näyttämällä kaikista intiimimmän osan itsestäni, sanoin: Olen mies, juutalainen, homo ja valkoihoinen, hän selitti haastattelussa.

Cohenin mukaan kukko, nimeltään Franck, ei vahingoittunut performanssin aikana. Hän valitsi esityksensä eläimeksi juuri kukon, koska ”se on Ranskan symboli”. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme