Mainos
Mainos

Taiteilijan julkaisemat kuvat hukkuneista pakolaislapsista järkyttävät Facebookissa

Syyrian pääkaupungista Damaskoksesta lähtöisin oleva taiteilija Khaled Barakeh on julkaissut Facebook-profiilissaan järkyttäviä kuvia Välimereen toissayönä hukkuneista syyrialaisista ja palestiinalaisista pakolaisista.

Kuvissa on rantaan huuhtoutuneita, hukkuneita lapsia. Jotkut lapsista ovat vielä vaippaikäisiä.

Kuvat antavat vastauksen paljon keskustelua herättäneeseen kysymykseen siitä, miksi useat pakolaiset ovat nuoria miehiä. Raskas matka Eurooppaan koituu monen pienen lapsen kohtaloksi.

Kuvien julkaisun yhteydessä Barakeh kirjoittaa 80 syyrialaisen ja palestiinalaisen pakolaisen hukkuneen toissayönä Välimereen lähelle Pohjois-Afrikassa sijaitsevaa Libyan rannikkoa.

Barakehin kuvakansio kantaa nimeä Multicultural graveyard – eli monikulttuurinen hautausmaa.

Ihmiset ovat jakaneet eilen julkaistua kansiota järisyttävää vauhtia: iltapäivällä ne oli jakanut Facebook-sivuillaan jo yli 56 000 ihmistä, ja luku nousee koko ajan.

Toimitus varoittaa, että kuvat ovat todellakin järkyttäviä, joten niitä ei julkaista tämän jutun yhteydessä.

Kuvat voi käydä katsomassa omalla vastuulla Barakehin Facebook-profiilista. Toimitus ei suosittele sivuilla vierailemista herkille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme